Motoristi Survival Adventure – hauskuus alkaa asfaltin päästä

MP69 Motoristi Survival Adventure moottoripyöräkurssi 2022 1

Viikonloppu Adventure motoristeille elokuun 3.-4. päivät

Adventure moottoripyörä on tarkoitettu sinne, missä ei ole asfalttia. Tule mukaan viettämään upea (lue=hikinen), opettavainen (lue=hyödyllinen) ja hauska viikonloppu MP69 Ry:n suosittujen moottoripyöräkouluttajien ja 50 muun Adventure motoristin kanssa. On aika tarkistaa rengaspaineet, tankata tankki täyteen menovettä ja suunnata eturengas kohti seikkailua. Tulossa on todennäköisesti kesän 2024 ikimuistoisin reissu, tule mukaan.

Nähdään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna moottoripyöräilyn merkeissä!

HUOM. Paikat täytetään varausjärjestyksessä.

VARAA PAIKKASI TÄÄLTÄ

Yhdessä enemmän kuin yksin

MP69 Motoristi Survival Adventure moottoripyöräkurssi 2022 4

Adventure moottoripyörä on tehty seikkailemista varten. Siksi olemme rakentaneet viikonlopun, missä pääset kokeneiden kouluttajien ja muiden samanhenkisten adventurekuskien kanssa sopivan haastaville reiteille haastamaan itsesi ja moottoripyöräsi.

Oletpa sitten metsäreiteillä ensimmäisiä kertoja, tai olet jo kohtuullisen kokenut adventurekuski, nautit viikonlopun reiteistä ja opeista varmasti.

Lauantain ja sunnuntain aikana tutustutaan suomalaisen maastoon tarjontaan. Ajamme, harjoittelemme, porisemme, syömme ja taas mennään ajamaan, oppimaan uutta, harjoittelemaan. Pääset heti soveltamaan uusia oppeja käytännössä oman tasosi mukaisesti.

Päivien aikana liikutaan pienryhmissä (enintään 10 pyörää per ryhmä + kaksi kouluttajaa + mahdollinen kouluttajaoppilas) ja ryhmät jaetaan lauantaiaamun aikana.

Motoseikkailupäivien sisältö

MP69 Motoristi Survival Adventure moottoripyöräkurssi 2022 2

Motoristi Survival Adventure -viikonloppu sopii sekä aloitteleville että kokeneille soratiekuskeille, jotka haluavat tehdä omasta ajamisestaan nautinnollisempaa, helpompaa ja hauskempaa. Viikonlopun aikana opetellaan ja harjoitellaan laaja-alaisesti olennaisimpia motoristin taitoja erilaisissa ajotilanteissa ja maastoissa. Keskitymme Motoristi Survival Adventure – kurssilla motoristin keskeisimpiin ajotaitoihin. Näitä ovat oikeanlainen katseenkäyttö, mukautuva ajoasento alustan ja tilanteen mukaan, jarruttaminen vaihtelevilla pinnoilla, moottoripyörän kääntäminen eri nopeuksissa ja olosuhteissa, sekä sujuva hallintalaitteiden käyttö (kytkin-, kaasu- ja jarrukontrolli).

Motoseikkailupäivien mp-kouluttajat

MP69 Motoristi Survival Adventure moottoripyöräkurssi 2022 3

Pienryhmissä on enintään 5 kurssilaista per kouluttaja, jolloin ryhmäjaossa voidaan ottaa huomioon vaihtelevat lähtötasot. Harjoitukset tapahtuvat pääsääntöisesti sora-alustalla ja ne räätälöidään motoristin taitojen mukaan.

Kaikki Motoristi Survival Adventuren kouluttajat ovat erittäin kokeneita moottoripyöräkouluttajia. MP69 Ry kouluttajat osallistuvat säännöllisesti ympäri vuoden erilaisiin koulutuksiin ja harjoituksiin. Osa kouluttajista on SMOK:n auktorisoimia ja ovat usein kouluttajina myös muissa saman kaltaisissa tapahtumissa. Pienryhmissä on mukana myös tulevia kouluttajia kouluttaja-oppilaan roolissa.

Mitä hintaan sisältyy

MP69 Motoristi Survival Adventure moottoripyöräkurssi 2022

Hintaan kuuluu:

  • Kahden päivän ohjatut motoseikkailut ja koulutukset
  • ruokailut: lauantain aamupala, lounas, päivällinen, iltapala / sunnuntain aamupala, lounas, iltapäivä kahvit
  • yhden yön (la-su) majoitus 2 hengen huoneissa (alustava). Paikan päälle on mahdollisuus tulla jo perjantaina, tämä majoitus maksetaan erikseen.
  • lauantain sauna
  • roppakaupalla lisää taitoja ja uusia tuttavia

Hintaan ei kuulu:

  • moottoripyörä
  • polttoaineet*
  • ajovarusteet**

*muista tankata tankki täyteen ennen kuin tulet paikalle. Päivien aikana ajetaan arviolta 100 kilometriä vaihtelevassa maastossa.

** suosittelemme ns. crossikypärää ja suojalaseja. Hikeä tulee pukkaamaan. Tai no, tulet millä kypärällä tulet. Kunhan tulet hyvin varustautuneena.

Hinta

Hinta jäsenelle 335 euroa

Hinta ei-jäsenelle 370 euroa

Hinta alle 18 v osallistuja 135 euroa

Ei-jäsenen hinta sisältää edellä mainitun lisäksi kerhon jäsenyyden loppuvuodeksi.

VARAA PAIKKASI TÄÄLTÄ

UKK – Usein Kysytyt Kysymykset

MP69 Motoristi Survival Adventure moottoripyöräkurssi 2022 5

Kuka Motoristi Survival Adventuren järjestää?

Motoristi Survival ja Motoristi Survival Adventuren järjestävät Moottoripyöräkerho MP69 Ry. Moottoripyörökerho 69 ry, eli lyhyemmin MP69, on vuonna 1969 perustettu moottoripyöräkerho, jonka tehtävänä on edistää matkamoottoripyöräilyä Suomessa, järjestää tapahtumia jäsenilleen sekä edistää ja kehittää turvallista liikennekäyttäytymistä ja vaikuttaa moottoripyöräilyyn kohdistuvaan lainsäädäntöön.

Kuinka päteviä kouluttajat ovat?

Ensimmäinen Motoristi Survival järjestettiin jo vuonna 1992. Sen jälkeen olemme auttaneet jo yli 8000 motoristia kohti turvallisempaa ajamista ja nautinnollisempia ajokilometrejä. MP69 järjestää vuosittain 3–5 kurssia, ja kouluttaa noin 150 motoristia. Monet kouluttajamme ovat myös SMOK:n auktorisoimia moottoripyöräkouluttajia.

Miten ajoryhmät jaetaan?

Osallistujat jaetaan 10 henkilön ryhmiin, joiden ryhmittelyperusteina käytetään ajo-km määrää sekä ”alallaoloaikaa” eli harrastusvuosia.

Miten isot ryhmät ovat?

Ryhmäkoko on maksimissaan 10 henkilöä ja vähintään kaksi mp-kouluttajaa. Tämä on todettu vuosien saatossa osallistujille parhaaksi ryhmäkooksi.

Millainen pyörä pitää olla?

Tieliikennekelpoinen ja ehjä maastoajoon soveltuva moottoripyörä.

Millaiset renkaat moottoripyörässä tulee olla?

Paras valinta on matkaendurokäyttöön suunnitellut karkeakuvioiset renkaat, joissa on reilusti ajopintaa jäljellä.

Onko joku eksynyt moottoripyörällä?

Ei. Moottoripyörällä ei voi eksyä, sillä vain päädytään paikkaan missä ei ole ennen ollut.

VARAA PAIKKASI TÄÄLTÄ

MP69 Ry lyhyt esittely

Motoristien jatkokoulutus kuuluu olennaisesti MP69:n toimintaan. Kerho tekee aktiivista yhteistyötä useiden yhteistyökumppanien kanssa tarkoituksenaan ylläpitää ja kehittää koulutustarjontaa. Perinteisestä Liikenneturvan Ennakoivan ajon kurssista olemme jalostaneet oman tunnustetun Motoristi Survival kurssimme.

Motoristi Survival Adventure ja Motoristi Survival ovat yksi parhaista tavoista kerrata moottoripyörän käsittelyä, sekä oppia uutta.