Pystymettät

Pystymettä-tapahtumilla on pitkät perinteet. Jo 80-luvulta asti järjestetyt tapahtumat ovat olleet alusta lähtien osa MP69:n vakiokalenteria. Yhteishengen ollessa hyvä – ja terveen järjen ollessa matkassa – Pystymettistä onkin kehkeytynyt monille pitkän linjan motoristeille tärkeä ajokauden etappi. 

Alusta alkaen vapaamuotoisena kokoontumisajona järjestettävät pystymettät ovat saaneet ainutlaatuisen, tunnelmallisen ja jopa tosimotoristien tapahtumaksi siteeratun leiman. Tarjolla on perinteisesti vain juomavettä, telttapaikkoja, pitkiä puita ja wc. Kokoontuminen on vain moottoripyörille.

Pystymettissä motoristit vaihtavat kuulumisia, kuumentavat nuotiota ja ottavat uudet mukaan.

Pystymettät mediassa ja netissä:

Pohjosen Pystymettä

Pohjosen Pystymettä on järjestetty vuosittain perinteisesti aina syyskuun loppupuolella.

Rovaniemen pohjoispuolelta löytyvä Pohjoinen Pystymettä on ollut Napapiirin motoristien vetämä tapahtuma aivan alusta, vuodesta 1983, lähtien. Käytännössä noin vajaan sadan pyörän tapahtumaa on luotsannut Mikko Laitila, jonka taival tapahtuman kanssa on alkanut jo vuonna -85.

Ilmoitamme vuosittain Pohjosen Pystymettän tarkan ajankohdan ja ajo-ohjeet verkkosivujemme Tapahtumat-listauksessa, somekanavissa sekä Motoristi-lehdessä.

Etelän Pystymettä

Alkuperäinen, nykyisin usein Eteläiseksi tituleerattu, Pystymettä järjestetään noin kuukauden Pohjoisen tapahtuman jälkeen, lokakuun loppupuolella.

Tällä tyypillisesti 200-300 kävijän tapahtumalla ei ole vakituista paikkaa eikä järjestäjää, vaan vaihtuva tiimi kestitsee valitsemallaan alueella useita motoristiseurueita sekä motoristimielisiä kävijöitä. Pystymettällä ei ole virallista ohjelmaa, vaan Eteläisen Pystymettän ajatus on tuoda motoristeja laajalta alueelta yhteen, luonnon ääreen. Vuosien varrella tapahtuma on synnyttänyt porukoita, kuten Pystymettän Uimarit sekä useita kalastusremmejä. 

Ilmoitamme vuosittain Etelän Pystymettän tarkan ajankohdan ja ajo-ohjeet verkkosivujemme Tapahtumat-listauksessa, somekanavissa sekä Motoristi-lehdessä.