Motoristi Survival Kaarre – Hauskuus piilee mutka-ajossa

HUOM. Ilmoittautuminen päättyy pe 7.6.24.

Rata-ajoa ahvenistolla

600 upeaa mutkaa yhdessä päivässä? Kyllä kiitos!

Moottoripyörä on tarkoitettu mutka-ajoon. Pitkiä mutkia, jyrkkiä mutkia, kaikenlaisia mutkia. Hauskuus alkaa kun yhdistää osaavan motoristin, mutkaisen asfalttitien ja auringon. Tule mukaan viettämään upea päivä kesäkuisena sunnuntaina Akaan Daytona Circuitin moottoriradalle noin 600 mutkan, 60 motoristin ja MP69:n moottoripyöräkouluttajien seurassa.

On aika tarkistaa rengaspaineet, tankata tankki täyteen menovettä ja suunnata eturengas kohti Akaan Daytonaa. Tulossa on todennäköisesti kesän 2024 mutkaisin päivä, tule mukaan.

HUOM. Paikat täytetään varausjärjestyksessä.

VARAA PAIKKASI TÄÄLTÄ

Millaisella pyörällä voin osallistua? (Katso video kesän 2022 tapahtumasta)

Katso yllä oleva video. Kuten kesän 2022 Motoristi Survival Kaarre päivästä kuvatulta videolta näet, osallistujien pyörät edustivat lähes kaikkia variaatioita. Olet tervetullut paikalle sporttisella kyykkypyörällä, seikkailupyörällä, customilla tai vaikkapa nakupyörällä.

Moottoripyörä on parhaimmillaan mutkateillä. Siksi olemme rakentaneet suositun ajopäivän, missä pääset kokeneiden kouluttajien ja muiden samanhenkisten motoristien kanssa moottoriradalle haastamaan itsesi ja moottoripyöräsi oppien samalla hauskempaa ja nautinnollisempaa mutka-ajoa.

Oletpa sitten moottoriradalla ensikertalainen, tai olet jo hieman kokenut ratapäiväkuski, nautit päivästä ja opeista varmasti.

Lauantain teemana on ajaminen. Kierrämme rataa, harjoittelemme, porisemme, syömme ja taas mennään radalle ajamaan, oppimaan uutta, harjoittelemaan. Pääset heti soveltamaan uusia oppeja käytännössä oman tasosi mukaisesti.

Päivän aikana liikutaan pienryhmissä (enintään 10 pyörää per ryhmä + kaksi kouluttajaa + mahdollinen kouluttajaoppilas). Osallistujat jaetaan kolmeen ryhmään, ajotaitojen ja oman halun mukaan. Ryhmät ovat hidas, keskinopea ja nopea, ryhmät jaetaan lauantaiaamun aikana. Yhden ryhmän ajovuoro kestää 20 minuuttia.

Radalla-ajopäivän sisältö

Motoristi Survival moottoripyöräkouluttajat Anna ja Kalle

Päivän aikana opetellaan ja harjoitellaan mm. ajoasentoa, katseen käyttöä, kaasun ja jarrun käyttöä sekä tietenkin erityisesti kaarreajoa. Sanotaan, että yksi ratapäivä vastaa 10 000 kilometriä maantiellä. Tämä perustuu ajamisen aktiivisuuteen; kaarretta kaarteen perään, vauhdista riippumatta.

Ratapäivän mp-kouluttajat

Mp69 Ry Motoristi Survival moottoripyöräkouluttajat

Kaikki Motoristi Survival Kaarre -päivän kouluttajat ovat erittäin kokeneita moottoripyöräkouluttajia. MP69 Ry kouluttajat osallistuvat säännöllisesti ympäri vuoden erilaisiin koulutuksiin ja harjoituksiin. Osa kouluttajista on SMOK:n auktorisoimia ja ovat usein kouluttajina myös muissa saman kaltaisissa tapahtumissa. Pienryhmissä on mukana myös tulevia kouluttajia kouluttaja-oppilaan roolissa.

Mitä hintaan sisältyy

Motoristi Survival kaarre ratapäivä

Hintaan kuuluu:

  • Päivän ohjatut koulutukset
  • Roppakaupalla lisää taitoja ja uusia tuttavia

Hintaan ei kuulu:

  • moottoripyörä
  • polttoaineet*
  • ajovarusteet**

*muista tankata tankki täyteen ennen kuin tulet paikalle. Päivien aikana ajetaan arviolta 150 kilometriä moottoriradalla

** suosittelemme kunnollisia ajovarusteita päästä jalkoihin. Hiki tulee varmasti, joten se kannattaa huomioida.

Hinta

Hinta jäsenelle 80 euroa

Hinta ei-jäsenelle 105 euroa

Hinta alle 18 v osallistuja 50 euroa

Ei-jäsenen hinta sisältää edellä mainitun lisäksi kerhon jäsenyyden loppuvuodeksi.

VARAA PAIKKASI TÄÄLTÄ

UKK – Usein Kysytyt Kysymykset

Motoristi Survival moottoripyöräkurssi MP69

Moottoripyörässäni on todella kovat äänet – onko se este ajamiselle?

On täysin mahdollista että kovat äänet voivat muodostua esteeksi. Ahvenisto moottorirata sijaitsee kaupunkialueella, joten radalla on pyörän kuutiotilavuuteen perustuvat melurajat. Kaikkien päivään osallistuvien melutasot mitataan, ja lupa radalla ajamiseen varmistuu vasta mittauksen jälkeen.

Kuka Motoristi Survival Kaarteen järjestää?

Motoristi Survival Kaarteen järjestää Moottoripyöräkerho MP69 Ry. Moottoripyörökerho 69 ry, eli lyhyemmin MP69, on vuonna 1969 perustettu moottoripyöräkerho, jonka tehtävänä on edistää matkamoottoripyöräilyä Suomessa, järjestää tapahtumia jäsenilleen sekä edistää ja kehittää turvallista liikennekäyttäytymistä ja vaikuttaa moottoripyöräilyyn kohdistuvaan lainsäädäntöön.

Kuinka päteviä kouluttajat ovat?

Ensimmäinen Motoristi Survival järjestettiin jo vuonna 1992. Sen jälkeen olemme auttaneet jo yli 8000 motoristia kohti turvallisempaa ajamista ja nautinnollisempia ajokilometrejä. MP69 järjestää vuosittain 3–5 kurssia, ja kouluttaa noin 150 motoristia. Monet kouluttajamme ovat myös SMOK:n auktorisoimia moottoripyöräkouluttajia.

Miten ajoryhmät jaetaan?

Osallistujat jaetaan 10 henkilön ryhmiin, joiden ryhmittelyperusteina käytetään ajo-km määrää sekä ”alallaoloaikaa” eli harrastusvuosia.

Miten isot ryhmät ovat?

Ryhmäkoko on maksimissaan 10 henkilöä ja vähintään kaksi mp-kouluttajaa. Tämä on todettu vuosien saatossa osallistujille parhaaksi ryhmäkooksi.

Millainen pyörä pitää olla?

Tieliikennekelpoinen ja ehjä soveltuva moottoripyörä.

Onko joku eksynyt moottoripyörällä?

Ei. Moottoripyörällä ei voi eksyä, sillä vain päädytään paikkaan missä ei ole ennen ollut.

VARAA PAIKKASI TÄÄLTÄ

MP69 Ry lyhyt esittely

Motoristien jatkokoulutus kuuluu olennaisesti MP69:n toimintaan. Kerho tekee aktiivista yhteistyötä useiden yhteistyökumppanien kanssa tarkoituksenaan ylläpitää ja kehittää koulutustarjontaa. Perinteisestä Liikenneturvan Ennakoivan ajon kurssista olemme jalostaneet oman tunnustetun Motoristi Survival kurssimme.

Motoristi Survival Adventure ja Motoristi Survival ovat yksi parhaista tavoista kerrata moottoripyörän käsittelyä, sekä oppia uutta.